Ypäjä on Suomen hevospitäjä 

 

Loimijokisoutu on keväinen kilpailu

                                                                                                                                                                 

Synnyin Ypäjällä 1947, joten kuulun siihen kaikkein suurimpaan ikäluokkaan. Minulla ei ollut veljiä eikä siskoja, mutta naapureista löytyi leikkikavereita ja kesät olivat silloin kuumia ja talvet lumisia. Koulunkäynnin aloitin muutaman kymmenen metrin päässä kotoa sijaitsevassa alakoulussa, josta myöhästyin ensimmäisenä aamuna - syytä en enää muista. Jatkoin Loimaan Yhteiskoulussa, mistä kirjoitin ylioppilaaksi v. 1966. Opiskelin Turun yliopistossa ja valmistuin valtiotieteen maisteriksi v. 1973. Pääaineeni oli taloustiede, sivuaineina tilastotiede, matematiikka, sosiologia ja valtio-oppi. Asevelvollisuuteni suoritin Hämeen Jääkäripataljoonassa, joka silloin sijaitsi Hämeenlinnassa, Linnan kasarmilla. En oppinut kuitenkaan kerralla tarpeeksi, vaan sain myöhemmin täydennyskoulutusta Ilmavoimissa, Tikkakoskella ja Hallissa.

Valmistuttuani vallitsi hyvä työllisyystilanne ja muutaman kuukauden työtä etsittyäni oli jopa varaa valita kahdesta paikasta. Aloitin vastaperustetussa virassa, Tampereen työvoimapiirin tutkijana vappuna 1974. Aluksi tutkin työvoiman saantia eri kunnissa yritysten tarpeita silmällä pitäen. Tuohon aikaan - 1970-luvun puolivälissä - vallitsi huutava työvoimapula ja yritykset kyselivät työvoimapiiriltä laajennuksilleen sellaisia sijaintipaikkoja, joista löytyisi työvoimareserviä. Yritysten sijainninohjauksen lisäksi toimin johtoryhmän sihteerinä ja osallistuin innolla läänien alueellisten kehittämissuunnitelmien laadintaan kahdessa läänissä, Hämeen sekä Turun ja Porin.

Tampereen työvoimapiiristä alkoi pitkä virkaura työhallinnossa, Tampereen, myöhemmin Hämeen työvoimapiirissä, välillä työministeriössä ja viimeksi Pirkanmaan Työvoima- ja Elinkeinokeskuksessa. Nimikkeet vaihtelivat tutkijasta, erikoistutkijaan, erikoissuunnittelijaan ja työmarkkina-analyytikkoon. Toimenkuva vaihteli ajan myötä atk-vastuuhenkilöstä laatuvastaavaksi ja myöhemmin ennakoinnin kehittäjäksi. Tutkimus- ja suunnittelutehtävät olivat kuitenkin koko ajan enemmän tai vähemmän kuvassa mukana.

Tätä nykyä olen eläkkeellä, mutta puuhaa riittää, paitsi varavaltuutettuna, jatko-opinnoissa, jotka ovat vielä "viittä vaille".

Alku ] Ehdokkaana kuntavaaleissa 2012 ] Valtuustopuheita ] TUNNELI ON HUONO HANKE ] Euroopan Unionista ] Rinteen malli ] [ Kuka ]

 

 

 

Tätä sivustoa on viimeksi päivitetty 18. lokakuuta 2012